Ternat, Belgium

stad

status
bestaand

ingediend op

zondag 10 juni 2012 - 16:34 (UTC+02:00)

commentaar

Sinds een week ben ik de trotse bezitter van een funtionele bakoven. De werken ben ik 8 weken geleden gestart, de voorbereidende werken, (infomatie, materialen, e.a. ) ongeveer een jaar mee bezig geweest. 2 weken gelden ben ik begonnen met het opstoken van de oven, heel rustig en geleidelijk aan. Vorige week heb ik mijn eerste brood gebakkken alsook enkele appelflappen. Hierdoor leerde ik dat op stoken van de oven niet zo makkelijk is en dat ik nog een weg af te leggen heb vooraleer ik de oven volledig kan vullen met brood. Info over de oven: 90 bij 120 cm, met een hoogte van 35 cm. Oude boomse hard gebakken steen (zwart binnenin). Een betonnen harnas, bewapend, thermisch deken, 25 cm zand als isolatielaag. Thermometer als hulp om de juiste temperatuur te meten. Schouwplaat om de rook te leiden. Dubbele afsluitplaat die in de ovenmond past. (Jos Claes)

ingediend door