straatnaam
huisnummer
stad
ingediend op
commentaar
In 2008 ben ik begonnen aan de bouw van een oven. Aangezien ik nog geen vaste stek voor de oven had bepaald besloot ik om de oven op een iets ongebruikelijkere manier te bouwen; nl. op een betonnen vloerplaat en gans omgeven door een metalen kader. Dit maakt het mogelijk om de oven later nog te verplaatsen. Ook heb ik geen gebruik gemaakt van leem, ik heb hem gans gemetst met een kalkmortel en de gebruikelijke stro-leemisolatie heb ik vervangen door argex, (argex omgeven door een kalkpapje). Keuze van argex louter uit gewichtsoverweging. Voor de bouw zelf verwijs ik graag naar enkele foto's in bijlage. Omdat de ovenmond in de buitenlucht staat had ik in het begin last van windinslag. Daarom heb ik een metalen kader met een schuif gemaakt die voor de ovenmond in de schouw geplaatst wordt. Die schuif kan neergelaten worden bij probleem met windinslag. Al de rook gaat de schouw in en onderaan de schuif kan er verse lucht naar het vuur. Om de oven af te sluiten bij het bakken gebruik ik een andere plaat (niet op foto). Onderaan is de schouw voorzien om er een barbecue in te schuiven (barbecue heb ik nog niet gemaakt). De oven werkt uitstekend. 8 à 10 broden kunnen erin gebakken worden. Niet alleen brood maar ook vlees (bosduif, eend, kip....), vis(forel), taarten, rijstpap, pizza, ovengedroogde tomaten .....zijn er met goed resultaat in gebakken. (Dirk De Wolf)
ingediend door
D De Wolf, 14-09-2010, © Dirk De Wolf
D De Wolf, 18-04-2008, © Dirk De Wolf
D De Wolf, 20-04-2008, © Dirk De Wolf
D De Wolf, 24-04-2008, © Dirk De Wolf
D De Wolf, 26-04-2008, © Dirk De Wolf
D De Wolf, 06-05-2008, © Dirk De Wolf
D De Wolf, 15-05-2008, © Dirk De Wolf
D De Wolf, 22-05-2008, © Dirk De Wolf
D De Wolf, 25-05-2008, © Dirk De Wolf
D De Wolf, 14-09-2010, © Dirk De Wolf
D De Wolf, 14-09-2010, © Dirk De Wolf