straatnaam
huisnummer
stad
Oven en groot bakhuis waarin een levend bakkersmuseum is ondergebracht. Oven en bakhuis werden volledig gerestaureerd in 2015.
Momenteel wordt er een 5-tal keer per jaar intensief gebakken. Daarbij worden recepten en werkmethoden van de 20e eeuw gebruikt. We willen een zo goed mogelijk beeld scheppen van de bakkerij van de vorige eeuw, die niet alleen werd gemaakt door de vele brood- en banketbakkers, maar ook door de vele boerderijen waar er een oven stond gelijkaardig aan de onze. Daarom richten wij ons op alle mensen die interesse hebben voor deze oudere technieken. Brood- en banketbakkers die het voor één dag ook nog eens op de oude methode willen proberen, maar ook éénieder die interesse heeft voor de brood- en banketbakkerij van vroeger en nu, en eens de handen uit de mouwen wil steken om aan den lijve te ondervinden wat het moet betekend hebben om brood- en banketbakker geweest te zijn in de eerste helft van de 20e eeuw. (Daniël Van Bossche)
ingediend door
D Van Bossche, 28-05-2016, © Daniël Van Bossche
D Van Bossche, 16-02-2020, © Daniël Van Bossche
D Van Bossche, 16-02-2020, © Daniël Van Bossche
D Van Bossche, 16-02-2020, © Daniël Van Bossche