Gerestaureerde bakoven, meer bepaald het ovengewelf en de schouw en het bakhuis (of liever overdekte bakplaats vermits dit open is aan de kant binnenkoer). De oven was gedeeltelijk ingestort en het dak was in zeer slechte staat. Ik heb alles zelf hersteld in zoveel mogelijk de oorspronkelijke staat. Enkel boven op de leemlaag op de oven heb ik een bijkomende laag argexbeton gelegd waarna het geheel terug betegeld werd met gebakken tegels. Dit deed ik om te vermijden wat bij een buur gebeurd was, namelijk het ontbranden van de kurkdroge dakstructuur boven zijn oven. De hitte ontsnapte langs enkele spleten en had de takkenbossen ontvlamd die traditiegetrouw boven op de oven lagen. Bijkomend heeft dit als voordeel dat de oven heel lang warm blijft. Ik gebruik de oven niet regelmatig. Meestal bak ik er pizza's en taarten in wanneer ik een hele boel vrienden uitnodig. Brood heb ik er slechts één maal in gebakken. (Fons Claessens)