Spaghettilepel (m.)

identificatiecode
ID 1118
morfologie
beroep
kok
beroep
holotype
MOT V 2006.0425 L=34,8cm B=5cm G=62gr
holotype
MOT V 2009.0290 L=29cm B=7cm H=4cm G=53gr. Opschrift: Knorr HEAT RESISTANCE UP TO 410°F (210°C) NICHT UBER 410°F (210°C) ER HITZEN RESISTANT ALA CHALEUR JUSQUA 410°F (210°C) HITZEBESTANDIG BIS 210°C afb vork / glas.
alias
spaghettivork (syn.) (CAMPBELL: 115)
beschrijving

Houten, roestvrijstalen of plastic lepel met lange steel (ca. 25 cm) en 8-10 stompe tanden (ca. 2-3 cm) om spaghetti uit het kokende water te nemen en te laten uitlekken. Sommige modellen zijn voorzien van een opening in het midden van de lepel.

Men steekt de spaghettilepel in de pan van de pas gekookte spaghetti en draait er mee rond zodat de tanden de slierten spaghetti meenemen. Haal het geheel boven de pan om het te laten uitlekken.

Zie ook spaghettitang die wordt gebruikt nadat de spaghetti in een vergiet is uitgelekt. [MOT]