Opzoeken

Algemeen zoeken

Doorzoek de hele website door een trefwoord in te voeren of kies hierboven een databank om specifiek te zoeken

Zoeken


Zoekresultaten 14,421 - 14,430 15,468 resultaten gevonden
Zoek op smidsnaam
Smidstekens in België: zoek op smidsnaam Hier komt u in een lijst van alle Belgische smeden/fabrikanten. Mogelijk zit hier ook een verdeler tussen. Indien u een vraagteken ziet, hebben we de smid nog niet kunnen identificeren. Aanvullingen zijn steeds welkom op info@mot.be . Soms gebeurt het dat na identificatie de smid uit het buitenland afkomstig blijkt te zijn. Ook die namen worden opgenomen. Klik op een naam om de bijhorende fiche te openen. Snel zoeken kan via de toetsencombinatie "Ctrl-F". Met de "enter"-toets kan je snel alle zoekresultaten overlopen.
Toegankelijkheid
Toegankelijkheid Het MOT is gehuisvest in historische gebouwen die oorspronkelijk niet als museum bestemd waren. Er is geen lift en de vele trappen bemoeilijken de toegankelijkheid voor bezoekers die minder goed te been zijn. Voor rolstoelgebruikers zijn onze gebouwen slechts beperkt toegankelijk, hieronder een overzicht per museumafdeling. Voor personen met specifieke noden, fysieke of mentale beperkingen wordt op aanvraag bekeken welke aanpassingen mogelijk zijn.Contacteer ons gerust op 02 270 81 11 of info@mot.be.
Bereikbaarheid
Privacybeleid en dataverwerking
Zoek op onderwerp
RCB: zoek op trefwoord RCB staat voor het Repertorium van de Belgische Handelscatalogi. Het is een online hulpmiddel om handelscatalogi op te sporen in openbare collecties, uitgegeven in België vóór ca 1950. Klik op een trefwoord om de bijhorende fiche te openen. Snel zoeken kan via de toetsencombinatie "Ctrl-F". Met de "enter"-toets kan je snel alle zoekresultaten overlopen.
Wie zijn wij?
Wie zijn wij? Het MOT is de afkorting voor het Museum voor de Oudere Technieken. Waarom "oudere" en niet "oude" technieken? Omdat de technieken die wij bestuderen niet per se oud of verouderd zijn. Heel wat van die "low tech" oplossingen zijn vandaag weer gloeiend actueel!
Reserveren
Soorten brood
Soorten brood Naar bloemsoort Er bestaan ontelbaar vele broodsoorten. Daarom beschrijven we hier enkel de bekendste en meest typische in onze streken. De gebruikte bloemsoort is bepalend voor de aard van het brood. We kunnen twee grote groepen onderscheiden: het tarwebrood en het roggebrood. Tarwe en rogge geven verschillende broodtypes afhankelijk van het al dan niet veelvuldig ziften van het gemalen graan. Het ziften van het meel wordt ook wel "builen" genoemd: het meel wordt gezuiverd van de zemelen om een fijne bloem te verkrijgen. Met tarwemeel kan men "integraal" of volkorenbrood, bruinbrood, wittebrood tot luxebrood verkrijgen; met het roggemeel, roggebrood, ook wel paardenbrood of zwart brood genoemd; met het gebuilde roggemeel tenslotte een lichter bruin brood. Aan het begin van vorige eeuw was tarwebrood een luxe waarvan alleen de rijken konden genieten. De gewone bevolking moest noodgedwongen genoegen nemen met roggebrood of brood gemaakt van o.a. gerst en haver. Traditioneel...
Plaatsbepaling
Plaatsbepaling van de bakoven in de omgeving wetgeving Neem eerst contact op met de dienst ruimtelijke ordening van stad of gemeente om na te gaan of je vrijgesteld bent van een stedenbouwkundige vergunning. (zie ook www.ruimtelijkeordening.be). uitzetten van de bouwplaats
Segmentboog
Metselen van een segmentboog