Elk werktuig wordt aangedreven door een motor. We denken dan vooral aan een benzine- of elektromotor, soms aan een stoommachine. Maar voor de opkomst van die motoren waren we aangewezen op natuurlijke vormen van aandrijving: wind-, water- en spierkracht.
Tijdens de MOT-geocache 'Wind, water en spieren!' ga je langsheen onze historische gebouwen op zoek naar sporen van die natuurlijke aandrijving. Pas als je alle punten vindt en de vragen goed hebt opgelost kan je de MOT-schat vinden. En dat is een echte beloning, want onze schat zit verstopt op een unieke plaats!
De coördinaten en de nodige info om te kunnen starten vind je hier.
De tijd dat schattenjagers op pad gingen met een kompas en een mysterieuze, vergeelde landkaart uit een stoffige bibliotheek ligt ver achter ons. Moderne schattenjagers zoeken hun informatie op het internet en gebruiken een GPS-toestel om de verbergplaats te vinden. Daarom spreekt men soms ook van een GPS-schattenjacht.
Geocachers verbergen ergens een schat (een cache) en publiceren de coördinaten van de verbergplaats op het internet. Andere geocachers gaan dan, dikwijls om het eerst, op zoek naar die schat. Vaak moeten er opdrachten worden uitgevoerd en raadsels opgelost om de schat terug te vinden. Bij geocaching is het vooral de bedoeling andere geocachers een mooie, bijzondere of bezienswaardige plaats te laten zien waar ze anders misschien nooit zouden komen.
De schat zelf bestaat meestal uit een kistje met daarin enkele geschenkjes en een logboek. Een geschenkje meenemen mag op voorwaarde dat je iets anders in de plaats achterlaat. In het logboek schrijf je wanneer je de schat gevonden hebt en wat je er van vond.
Meer informatie over geocaching vind je op geocachen.be en www.geocaching.com
Dit project kwam tot stand met de steun van Provincie Vlaams-Brabant