Mochi Tsuki-Doe

Workshop rijst tot rijstcake/deeg slaan

Mochi Tsuki is het slaan van gestoomde kleefrijst met een houten stamper in een houten vijzel. Het is een traditie om samen te komen met familie en buren na de rijstoogst. Mochi Tsuki is de ceremonie die wordt georganiseerd in aanloop naar de feestdagen. Dan wordt er eten gemaakt voor een aantal dagen rond nieuwjaar zodat er dan niet gekookt moet worden.

Mochi rijst is geen doordeweekse rijst. Er wordt gezegd dat deze meer energie bevat. Mochi wordt bijvoorbeeld ook geofferd aan de goden. De Mochi deegballetjes worden gegeten met verschillende sausjes en bijgerechten. Tijdens de workshop zullen we een aantal van deze bijgerechten samen maken.

Maaltijd inbegrepen en Mochi om mee naar huis te nemen.

Lesgever
De Japanse Apo Tsuboi is geboren in Tokyo. Ze is chef-kok en eigenaar van het restaurant "Apo's" in Antwerpen. Een groot deel van haar leven heeft ze doorgebracht op het Japanse platteland waar de tradities zoals Mochi Tsuki nog meer gerespecteerd worden.

Info

Voor wie
Voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar (geen voorkennis vereist)
Aantal
Maximum 10 deelnemers
Wanneer
 Zaterdag 13 september 2025 van 10 tot 14 uur
Prijs
 80 euro per deelnemer, incl. toegangsticket voor het museum
Waar
het MOT, Afdeling Guldendal - Guldendal 20, 1850 Grimbergen
Reservatie
02 270 81 11 of info@mot.be
Gelieve bij reservatie je postcode en gsm-nummer door te geven
Algemene reserveringsvoorwaarden