Voor wie de werking van een bakoven wil ontdekken en van pizza houdt is dit de gedroomde kans! Het bakken van pizza kent wat verschillen met het bakken van brood: we stoken de oven met gekloven blokken en laten het vuur branden.
Nadat we het deeg gemaakt hebben, beleggen we het met saus, kaas en kruiden. De pizza's worden gebakken in een bakoven die met hout wordt gestookt.
Lesgever
Johan Christiaens heeft zich verdiept in het verhaal en de tradities achter de pizza, zoveel meer dan gewoon een lap deeg met saus er op. Hij bouwde zelf een mobiele bakoven en bekwaamde zich in het bereiden en bakken van het ideale pizzadeeg.
De laatste editie was op 19 september 2020.
Ik vond de Pizzabak-Doe een zeer geslaagde workshop. De combinatie van het pizza maken en het aspect van de houtoven is een goed idee. De lesgevers brachten hun materie met enthousiasme en vakkundig. Tof! Ik had mijn 11-jarige dochter mee en die legt nu tegen iedereen uit hoe een pizza hoort gemaakt te worden. - Frank, 2019